אחת התופעות המרתקות ביותר בעולם האוכל הם כמובן מתכונים משום להרבה אנשים זה נראה פשוטה מידי ופשטני מידי ולא מיוחד מספיק כי זה סך כל הוראות איך להכין אוכל או מאכל מסוים.
כמו כן איך להפוך אותו ליותר טעים או כל מיני שיטות אחרות שעשויות לגרום לאוכל להיות הרבה יותר איכותי והרבה יותר טעים, ואנשים כמובן מזלזלים בתחום הזה של מתכונים, הם חושבים שהכל מגיע בקלות והאוכל יוצא בקלות.
סך הכל צריך לעשות מה שרשום ולהכין מה שרשום, והאוכל ייצא בדיוק אותו דבר, ושאין מה לדאוג כי אם עושים מה שכתוב אז כמובן שייצא טעים וכמובן שייצא מזין וכולם יאהבו ולא ממש יתייחסו לאותם מתכונים שדיברנו עליהם או לאותו אדם.
אותו אדם שעבד קשה על מנת להשיג את המתכון או לכתוב מתכונים בעצמו כדי שכולם ייהנו מאוכל איכותי ולא ממשהו זמני או שפתאום עלה לא לראש ויצא לא משהו טעים במקרה, או אולי אחד החברים שלו סיפר לו איך להכין את האוכל הזה בטלפון.
לא קל לכתוב מתכונים
אנשים לא יודעים ולא מעריכים שאחד המשימות הקשות ביותר בתחום האוכל היא המשימה של כתיבת מתכונים, משום שכל עניין המתכונים הוא עניין מאוד מיוחד ומאוד רגיש ובתחום הזה חייב להביא את עצמך.
בתחום הזה חייב להביא את מי שאתה ומה שאתה, חייב לשים דגש על הפאן האישי, ורק ככה האוכל יוצא טעים יותר וגם כמובן יש לך מתכונים שאתה יכול לעבוד איתם הרבה יותר לעומק והרבה יותר טוב, זאת כדי להפיק יותר ולהפוך את אותם מתכונים לטעימים הרבה יותר.
מי שכותב מתכונים יודע ומכיר שהוא צריך לעשות את זה מהרגש, צריך לעשות את זה מלב ולעשות את זה עם הרבה מאוד אהבה לאוכל שהוא הולך להכין, משום שאם אנשים לא יכתבו מתכונים ברגש ולא ינסו את האוכל שהם רוצים להכין בכיף ובאהבה אז האוכל ייצא הרבה פחות טעים, האוכל ייצא פחות מזין ופחות טוב.
אולי יקבלו פידבקים חיוביים מהלקוחות או מהאורחים, אבל בסופו של דבר מי שכתב את המתכון יידע שמדובר כנראה במשהו לא מוצלח.